Skip to content

Minicursus ‘Natuur op je Park’ inspireert bestuursleden en leden van eigenaarsverenigingen

09-09-2024 | Nieuws

Op 5 september organiseerden we de minicursus Natuur op je Park, speciaal voor uitgeponde parken op de Veluwe. Bestuursleden en leden van eigenaarsverenigingen verzamelden zich op De Jagerstee in Epe voor een inspirerende ochtend over het vergroenen van hun parken en kavels.

Karin van Essen (MaakSpace) en Henriekus Stip (Stip Hoveniers) namen de deelnemers mee in de mogelijkheden om meer Veluwse natuur toe te voegen. Karin gaf tips over de inrichting van parken en kavels, terwijl Henriekus uitlegde welke plantensoorten geschikt zijn en hoe je deze optimaal aanplant en onderhoudt. Daarna gaf Anja Kruijer van De Jagerstee een rondleiding over het park, waar de deelnemers voorbeelden zagen uit het voor hun opgestelde natuurinclusieve ontwerp. Bestaande oude bomen, nieuwe mobile homes met een natuurlijke uitstraling en meer biodiversiteit dankzij lage begroeiing: van kruidenplanten tot bloeiende heesters en insectenhotels.

De deelnemers gingen enthousiast naar huis, klaar om hun achterban te informeren met praktische tips en ideeën. Van het laten liggen van blaadjes in de winter tot het creëren van een drie lagen beplanting zoals in een bos: ze zijn geïnspireerd om meer Veluwse natuur naar hun perceel en park te brengen.

foto decoratief

nieuws

Campagne Energie op eigen kracht van start

03-09-2024

⚡️ nieuwe campagne voor parkeigenaren ⚡️  ➡️ www.energieopeigenkracht.nl Met het Park van de Toekomst zetten we in op het verduurzamen van de vakantieparken op de Veluwe.
Lees meer

nieuws: Campagne Energie op eigen kracht van start

nieuws

Inspiratietrip Zeeland

29-08-2024

Op woensdag 11 september organiseren we een inspiratietrip naar collega-vakantieparken in Zeeland. Dit doen we om te zien en horen hoe zij omgaan met de biodiversiteit, energietransitie en water.
Lees meer

nieuws: Inspiratietrip Zeeland

nieuws

Levering plant-en-klaarpakketten

21-06-2024

Afgelopen week leverden we 300 plant-en-klaar pakketten bij 20 vakantieparken verspreid over de Veluwe. Deze pakketten zijn speciaal bedoeld voor de parken met particuliere eigenaren (de uitgeponde parken).
Lees meer

nieuws: Levering plant-en-klaarpakketten

nieuws

Brandveiligheid en vakantieparken, inzetten op preventie

30-05-2024

Het voorkomen van een brand start al door het geven van goede voorlichting aan je gasten. Het gaat immers om de veiligheid van de bezoeker. Daarnaast werkt het brandvertragend om je park anders in te richten.
Lees meer

nieuws: Brandveiligheid en vakantieparken, inzetten op preventie

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.