Skip to content

Campagne Energie op eigen kracht van start

03-09-2024 | Nieuws

⚡️ nieuwe campagne voor parkeigenaren ⚡️ 

➡️ www.energieopeigenkracht.nl

Met het Park van de Toekomst zetten we in op het verduurzamen van de vakantieparken op de Veluwe. We ondersteunen daarom ook parkeigenaren in de energieopgave. In de video hieronder vertelt projectleider Jan Lowin IJzerman waarom we de campagne Energie op eigen kracht starten. 

De Energiekring: een mooie opstart 

In 2023 sloten 18 parkeigenaren op de Veluwe zich aan bij de Energiekring Vitale Vakantieparken. Deze groep verkende gezamenlijk de energietransitie en wat dit betekent voor het vakantiepark. Het blijkt prettig om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Daarnaast kregen de parken een energiescan met kansen en knelpunten om mee aan de slag te gaan. 

Met de campagne Energie op eigen kracht willen we meer vakantieparken ondersteunen in de energietransitie. Door inzichten te krijgen, door inspiratie op te doen bij collega-vakantieparken en door met elkaar in gesprek te gaan.

foto decoratief

nieuws

Inspiratietrip Zeeland

29-08-2024

Op woensdag 11 september organiseren we een inspiratietrip naar collega-vakantieparken in Zeeland. Dit doen we om te zien en horen hoe zij omgaan met de biodiversiteit, energietransitie en water.
Lees meer

nieuws: Inspiratietrip Zeeland

nieuws

Levering plant-en-klaarpakketten

21-06-2024

Afgelopen week leverden we 300 plant-en-klaar pakketten bij 20 vakantieparken verspreid over de Veluwe. Deze pakketten zijn speciaal bedoeld voor de parken met particuliere eigenaren (de uitgeponde parken).
Lees meer

nieuws: Levering plant-en-klaarpakketten

nieuws

Brandveiligheid en vakantieparken, inzetten op preventie

30-05-2024

Het voorkomen van een brand start al door het geven van goede voorlichting aan je gasten. Het gaat immers om de veiligheid van de bezoeker. Daarnaast werkt het brandvertragend om je park anders in te richten.
Lees meer

nieuws: Brandveiligheid en vakantieparken, inzetten op preventie

nieuws

Regio Deal: Veluwe in Balans

29-05-2024

Nadat begin februari tranche 5 van de Regio Deal voor 20 miljoen is toegekend aan de Veluwe, is de weg ingezet naar het convenant. Die ondertekening vindt plaats na de zomer, maar dan moeten de pijlers inhoudelijk wel staan! In samenwerking met VeluweOp1 en de provincie Gelderland zijn er de afgelopen tijd grote stappen gezet.
Lees meer

nieuws: Regio Deal: Veluwe in Balans

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.