Skip to content

Regio Deal: Veluwe in Balans

29-05-2024 | Nieuws

Nadat begin februari tranche 5 van de Regio Deal voor 20 miljoen is toegekend aan de Veluwe, is de weg ingezet naar het convenant. Die ondertekening vindt plaats na de zomer, maar dan moeten de pijlers inhoudelijk wel staan! In samenwerking met VeluweOp1 en de provincie Gelderland zijn er de afgelopen tijd grote stappen gezet. 

Vitale Vakantieparken zet in op een vijftal projectideeën, te weten: 

 • Vakantielandschap van de Toekomst
  Hoe ziet de verblijfsrecreatie er over twintig tot dertig jaar uit. Wat zijn dan de gewenste verschijningsvormen, hoe verhouden wonen, werken, natuur en recreatie zich tot elkaar. 
 • Energie op eigen kracht 
  Vakantieparken en de energietransitie. Hoe gaan we dat nu concreet realiseren?
 • Pauzeparken 
  Het ontwikkelen van concrete oplossingen voor de vaak kwetsbare doelgroep die (permanent) verblijft op één van de vakantieparken in de regio, waar dit eigenlijk niet is toegestaan. 
 • Zorgeloos gastvrij 
  Het ontwikkelen van innovatieve combinaties van recreatie, zorg en sport waarmee de Veluwe als vakantiegebied ook letterlijk en figuurlijk bereikbaar is/wordt/blijft voor iedereen. 
 • Camping van Ons 
  Met de Camping van Ons willen we op een innovatieve manier ook mensen met een smalle beurs een betekenisvolle, kwalitatief goede vakantie bieden, passend binnen de omgeving. 

We gaan verder met de uitwerkingen van deze ideeën, maar beperken ons daar niet toe. Initiatieven en mogelijke projectideeën omtrent de nieuwe Regio Deal kunnen ons nog steeds gemeld worden. Dan kijken we samen op welke wijze daar een vervolg aan te geven is.

foto decoratief

nieuws

Veluwse plantdagen voor vakantieparken

14-05-2024

In het najaar van 2024 vinden de Veluwse Plantdagen plaats. Op deze dagen, planten zoveel mogelijk van de 500 Veluwse vakantieparken bomen en struiken die van nature op de Veluwe voorkomen.
Lees meer

nieuws: Veluwse plantdagen voor vakantieparken

nieuws

In gesprek met ondernemers en bewoners over recreatieverbetering in Ermelo (Tonsel)

14-05-2024

Ermelo heeft met bijna 100 vakantieparken de meeste parken op haar grondgebied van alle Veluwse gemeenten (en wellicht in heel Nederland).  Veel parken liggen bij elkaar in zogenaamde clusters, reden voor de gemeente om per cluster beleid te ontwikkelen.
Lees meer

nieuws: In gesprek met ondernemers en bewoners over recreatieverbetering in Ermelo (Tonsel)

nieuws

Lagen in je beplanting: een stukje bos op je park

23-04-2024

Een bos heeft van nature verschillende lagen, die elk hun eigen functie vervullen. Gelaagdheid in die beplanting zorgt voor een goede vochtbalans in de bodem en vergroot de biodiversiteit.
Lees meer

nieuws: Lagen in je beplanting: een stukje bos op je park

nieuws

Plant-en-klaarpakketten voor uitgeponde parken

02-04-2024

We genieten allemaal met volle teugen van de natuur op de Veluwe. Hoe mooi is het als deze Veluwse natuur op het (vakantie)park al te beleven is? De natuur vindt dan ook zijn weg op uw park.
Lees meer

nieuws: Plant-en-klaarpakketten voor uitgeponde parken

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.