Skip to content

Levering plant-en-klaarpakketten

21-06-2024 | Nieuws

Afgelopen week leverden we 300 plant-en-klaar pakketten bij 20 vakantieparken verspreid over de Veluwe. Deze pakketten zijn speciaal bedoeld voor de parken met particuliere eigenaren (de uitgeponde parken). Er is hier minder gemeenschappelijke ruimte om Veluws groen aan te planten. Daarom bedachten we het plant-en-klaarpakket, zodat alle particuliere eigenaren op hun eigen kavel een stap(je) kunnen zetten in méér natuur op het park. En dit idee is met enthousiasme ontvangen!

De pakketten bestaan uit 3 heesters en 12 vaste planten. De bijgeleverde plant-en-klaargids geeft uitleg over de soorten die van nature op de Veluwe voorkomen én wat je als eigenaar nog meer kan doen voor de biodiversiteit in de tuin.

Zo betrekken we ook de uitgeponde vakantieparken bij méér Veluwse natuur op het park.

Het project is onderdeel van het Regiodeal Veluwe-project ‘natuurversterking vakantieparken’. Meer info hierover kan opgevraagd worden bij projectleider Sylvie Uenk: sylvieuenk@vitalevakantieparken.nl. Stip Hoveniers uit Elspeet verzorgde de plantpakketten en de levering hiervan. Ontwerpbureau Maak Space leverde inhoud voor de gids.

foto decoratief

nieuws

Brandveiligheid en vakantieparken, inzetten op preventie

30-05-2024

Het voorkomen van een brand start al door het geven van goede voorlichting aan je gasten. Het gaat immers om de veiligheid van de bezoeker. Daarnaast werkt het brandvertragend om je park anders in te richten.
Lees meer

nieuws: Brandveiligheid en vakantieparken, inzetten op preventie

nieuws

Regio Deal: Veluwe in Balans

29-05-2024

Nadat begin februari tranche 5 van de Regio Deal voor 20 miljoen is toegekend aan de Veluwe, is de weg ingezet naar het convenant. Die ondertekening vindt plaats na de zomer, maar dan moeten de pijlers inhoudelijk wel staan! In samenwerking met VeluweOp1 en de provincie Gelderland zijn er de afgelopen tijd grote stappen gezet.
Lees meer

nieuws: Regio Deal: Veluwe in Balans

nieuws

Veluwse plantdagen voor vakantieparken

14-05-2024

In het najaar van 2024 vinden de Veluwse Plantdagen plaats. Op deze dagen, planten zoveel mogelijk van de 500 Veluwse vakantieparken bomen en struiken die van nature op de Veluwe voorkomen.
Lees meer

nieuws: Veluwse plantdagen voor vakantieparken

nieuws

In gesprek met ondernemers en bewoners over recreatieverbetering in Ermelo (Tonsel)

14-05-2024

Ermelo heeft met bijna 100 vakantieparken de meeste parken op haar grondgebied van alle Veluwse gemeenten (en wellicht in heel Nederland).  Veel parken liggen bij elkaar in zogenaamde clusters, reden voor de gemeente om per cluster beleid te ontwikkelen.
Lees meer

nieuws: In gesprek met ondernemers en bewoners over recreatieverbetering in Ermelo (Tonsel)

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.