Skip to content

Gedeputeerde Van ’t Hoog op pad op de Veluwe

01-12-2022 | Nieuws

Afgelopen vrijdag was gedeputeerde Peter van 't Hoog, lid van de stuurgroep Vitale Vakantieparken, op werkbezoek bij Camping Beloofde Land in Voorthuizen. Echtpaar Van Woerden vertelde een inspirerend verhaal over de wijze waarop het park op hun pad is gekomen, over hun passie voor ondernemen en werken aan hun levenswerk. Ook waren we in Lunteren te gast bij Camping de Rimboe, waar de spanning tussen ondernemerschap en natuurbehoud zichtbaar werd. En bij woonzorgvoorziening Avodah; een transformatie van een voormalig, niet vitaal vakantiepark, naar een belangrijke nieuwe maatschappelijke functie.

De basis voor de ontwikkelplannen van Camping Beloofde Land werd gelegd door een samenwerking met de Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken (OMVV), waarna de ondernemers door het Kwaliteitsteam Vitale Vakantieparken werden ondersteund in visievorming en positionering van het park. Rein en Henrieke vertelden het gezelschap dat ondersteuning door het Kwaliteitsteam hen vanuit een ander perspectief heeft laten kijken naar hun park, omgeving en ambities als ondernemerspaar. Bovendien maakt het handelen vanuit één en hetzelfde toekomstbeeld het voor hen als ondernemers eenvoudiger om keuzes te maken en koers te houden. Vanuit het Kwaliteitsteam van Vitale Vakantieparken is er veel lof voor deze ondernemers, omdat het hen gelukt is een bestaand bedrijf zo te organiseren en aan te sturen dat het hen in staat stelt veel tijd te investeren in de ontwikkeling van het bedrijf.

Tijdens de rondgang werd verder helder, dat Rein en Henrieke veel belang en aandacht schenken aan natuurontwikkeling en dat het generatie-gericht denkt en handelt. Wat ook in het oog sprong waren de 'circulaire' chalets; een vijftal stijlvol gerecyclede chalets met uitzicht op een natuurspeelplaats met veel privacy en rust. De uitleg en presentatie van de te ontwikkelen centrumvoorziening gaf een prachtig beeld van wat Rein en Henrieke beogen te realiseren: een natuurinclusief en bij de Veluwe passend bedrijf waar zij vanuit hun levensovertuiging iedere gast, van jong tot oud, het tot een fijn en aangenaam verblijf willen maken.

Camping Beloofde Land is een goed voorbeeld hoe ondernemers zich met een duidelijke visie inzetten op vernieuwing en verbetering. Barneveldse Krant was mee op pad en schreef er een artikel over. 

Lees hier het artikel in Ede Stad over Camping De Rimboe en woonzorgvoorziening Avodah.

 

foto decoratief

nieuws

Peter de Pater neemt eerste boek in ontvangst tijdens Kennisevent 'Ruimte en vakantieparken'

25-11-2022

Eindelijk was het zover! Vorige week is tijdens het kennisevent 'Ruimte en vakantieparken’ het boek ‘Vitale Vakantieparken als laboratorium voor transformatie’ gelanceerd.
Lees meer

nieuws: Peter de Pater neemt eerste boek in ontvangst tijdens Kennisevent 'Ruimte en vakantieparken'

nieuws

Vakmanschap centraal tijdens Kennisevent ‘Ruimte en vakantieparken’

24-11-2022

Ruim 50 bestuurders, beleidsmakers en partners die zich dagelijks hard maken voor vitale vakantieparken waren vorige week bijeen op Camping Vrede Oord (Voorthuizen).
Lees meer

nieuws: Vakmanschap centraal tijdens Kennisevent ‘Ruimte en vakantieparken’

nieuws

Vitale Vakantieparken bundelt kennis en ervaring over transformatie

16-11-2022

Het vitaler maken van vakantieparken betekent ook dat voor parken waar geen realistisch perspectief meer is op recreatieve exploitatie er actief gewerkt moet worden aan een andere bestemming.
Lees meer

nieuws: Vitale Vakantieparken bundelt kennis en ervaring over transformatie

nieuws

Project Routekaart natuur en verblijfsrecreatie kan van start!

12-10-2022

Kort geleden kregen we het goede nieuws dat door de Regiodeal Veluwe een subsidie is toegekend voor het project Routekaart ontwikkelen vakantieparken én versterken natuur.
Lees meer

nieuws: Project Routekaart natuur en verblijfsrecreatie kan van start!

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.