Skip to content

Peter de Pater neemt eerste boek in ontvangst tijdens Kennisevent 'Ruimte en vakantieparken'

25-11-2022 | Nieuws

Eindelijk was het zover! Vorige week is tijdens het kennisevent 'Ruimte en vakantieparken’ het boek ‘Vitale Vakantieparken als laboratorium voor transformatie’ gelanceerd. En Peter de Pater, wethouder van Ede, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij is al jaren als bestuurder actief in het programma Vitale Vakantieparken en breekt een lans voor anders denken en denken in mogelijkheden. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Op een positieve manier met ondernemers aan tafel om samen mooie resultaten te bereiken. Dat wil toch iedereen? Zijn credo: doorzetten, ook als is de praktijk weerbarstig. 

Waarom was het zo belangrijk om dit boek over transformatie te maken?

Transformatie van gronden naar een andere bestemming is de komende jaren één van de grote uitdagingen in het ruimtelijk domein, bij ons op de Veluwe, maar ook elders in Nederland. Het vitaler maken van vakantieparken betekent ook dat voor parken waar geen realistisch perspectief meer is op recreatieve exploitatie er actief gewerkt moet worden aan een andere bestemming.  

Daarom hebben we ruim 10 jaar kennis en ervaring op gebied van transformatie en vitalisering op de Veluwe gebundeld in een publicatie. Negen sprekende Veluwse voorbeelden van transformatie naar natuur, wonen, zorg of duurzame recreatie.  De inzichten, ervaringen en successen willen wij graag met Nederland delen. Zeker omdat dit ook voor andere beleidsterreinen interessante informatie betreft.

Prof. dr. Erwin van der Krabben schreef de inleiding van boek 'Vitale Vakantieparken als laboratorium voor transformatie'.  Hij is hoogleraar Planologie op de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij spreekt over een nieuwe planologische realiteit. Wat dat betekent, vertelt hij in de deze video.

Wilt u een (digitaal) exemplaar van het boek lezen? Klik dan hier

 

Wat schrijft de (vak)pers erover:


Ook interessant?

foto decoratief

nieuws

Vakmanschap centraal tijdens Kennisevent ‘Ruimte en vakantieparken’

24-11-2022

Ruim 50 bestuurders, beleidsmakers en partners die zich dagelijks hard maken voor vitale vakantieparken waren vorige week bijeen op Camping Vrede Oord (Voorthuizen).
Lees meer

nieuws: Vakmanschap centraal tijdens Kennisevent ‘Ruimte en vakantieparken’

nieuws

Vitale Vakantieparken bundelt kennis en ervaring over transformatie

16-11-2022

Het vitaler maken van vakantieparken betekent ook dat voor parken waar geen realistisch perspectief meer is op recreatieve exploitatie er actief gewerkt moet worden aan een andere bestemming.
Lees meer

nieuws: Vitale Vakantieparken bundelt kennis en ervaring over transformatie

nieuws

Project Routekaart natuur en verblijfsrecreatie kan van start!

12-10-2022

Kort geleden kregen we het goede nieuws dat door de Regiodeal Veluwe een subsidie is toegekend voor het project Routekaart ontwikkelen vakantieparken én versterken natuur.
Lees meer

nieuws: Project Routekaart natuur en verblijfsrecreatie kan van start!

nieuws

Stevig betoog Vitale Vakantieparken in rondetafelgesprek van de Tweede Kamer

04-10-2022

Voorzitter Henk Lambooij van Vitale Vakantieparken pleitte in Den Haag voor het bereikbaar houden van vakantieparken voor mensen met een smalle beurs en voor aanvullende instrumenten voor gemeenten.
Lees meer

nieuws: Stevig betoog Vitale Vakantieparken in rondetafelgesprek van de Tweede Kamer

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.