Skip to content

Vitale Vakantieparken bundelt kennis en ervaring over transformatie

16-11-2022 | Nieuws

Het vitaler maken van vakantieparken betekent ook dat voor parken waar geen realistisch perspectief meer is op recreatieve exploitatie er actief gewerkt moet worden aan een andere bestemming. Transformatie van vakantieparken is de komende jaren één van de grote uitdagingen, bij ons op de Veluwe, maar ook elders in Nederland. 

Daarom hebben we ruim 10 jaar kennis en ervaring op gebied van transformatie en vitalisering op de Veluwe gebundeld in een publicatie. Hierin een inleiding door prof. dr. Erwin Van Der Krabben (hoogleraar Planologie Radboud University). Negen sprekende Veluwse voorbeelden van transformatie naar natuur, wonen, zorg of duurzame recreatie. 

De inzichten, ervaringen en successen willen wij graag met Nederland delen. 

De publicatie is digitaal beschikbaar. Wil je het een gedrukt exemplaar ontvangen? Neem dan contact met ons op. 

Lees hier het artikel op Pretwerk.nl
 

foto decoratief

nieuws

Project Routekaart natuur en verblijfsrecreatie kan van start!

12-10-2022

Kort geleden kregen we het goede nieuws dat door de Regiodeal Veluwe een subsidie is toegekend voor het project Routekaart ontwikkelen vakantieparken én versterken natuur.
Lees meer

nieuws: Project Routekaart natuur en verblijfsrecreatie kan van start!

nieuws

Stevig betoog Vitale Vakantieparken in rondetafelgesprek van de Tweede Kamer

04-10-2022

Voorzitter Henk Lambooij van Vitale Vakantieparken pleitte in Den Haag voor het bereikbaar houden van vakantieparken voor mensen met een smalle beurs en voor aanvullende instrumenten voor gemeenten.
Lees meer

nieuws: Stevig betoog Vitale Vakantieparken in rondetafelgesprek van de Tweede Kamer

nieuws

Wegens succes op herhaling: workshop 'Ken je gast?!'

21-09-2022

De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Daar is voor elk wat wils te vinden. De ene gast kiest voor een kleinschalig park met eenvoudige faciliteiten; de ander zoekt juist luxe, vermaak en vertier.
Lees meer

nieuws: Wegens succes op herhaling: workshop 'Ken je gast?!'

nieuws

Meld je aan voor derde ronde cursus Natuur op je park

07-09-2022

Wil je als recreatieondernemer je vakantiepark of camping extra aantrekkelijk maken voor gasten, met meer natuur en meer natuurbeleving? Wil je leren hoe je de natuurwaarden op en rond je terrein kunt verhogen? En vind je natuureducatie en -beleving richting gasten belangrijk, maar vraag je je af hoe je dat concreet kunt aanpakken? Meld je dan nu aan voor de derde ronde van de cursus Natuur op je park die we eind 2022/begin 2023 willen starten.
Lees meer

nieuws: Meld je aan voor derde ronde cursus Natuur op je park

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.