Skip to content

Update vitaliteitsmeter

16-10-2023

In 2021 publiceerde het programma Vitale Vakantieparken de vitaliteitsmeter voor vakantieparken. Hiermee kunnen gemeenten de economische vitaliteit van vakantieparken in beeld brengen. Een mooi handboek waarin een vitaliteitsmodel wordt beschreven aan de hand van een tweetal parameters: perspectief en kwaliteit. Een park is vitaal als het de kwaliteit biedt die een toerist zoekt en er geen zorgen bestaan over het recreatieve toekomstperspectief. Inmiddels is er een update verschenen van deze vitaliteitsmeter.

Waarom een update?
De methodiek is ontwikkeld door het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd (BRVT), met input van de 11 deelnemende Veluwse gemeenten . De afgelopen jaren is er door gemeenten veel gebruikgemaakt van de vitaliteitsmeter. Het bleek dat de methodiek in de praktijk niet helemaal aansloot bij de parken die geen bedrijfsmatige exploitatie hebben. Vaak zijn deze in beheer van een eigenaarsvereniging, waardoor vragen en variabelen uit de methodiek voor bedrijfsmatige exploitatie niet van toepassing zijn. Daarom heeft de vitaliteitsmeter een update ondergaan. In deze update zijn de nieuwe parameters toegevoegd en wordt duidelijk gemaakt welke parameters bij welk rekenmodel horen.

De geactualiseerde vitaliteitsmeter Vakantieparken is nu hier te downloaden op onze website.

 

foto decoratief

nieuws

Terugblik training ‘Omgaan met gedoe…hoe doe je dat?’

13-10-2023

Op 9 oktober was de training ‘Omgaan met gedoe…hoe doe je dat?’. Als parkeigenaar en/of medewerker wil je graag bijdragen aan de unieke vakantiebeleving van de gast.
Lees meer

nieuws: Terugblik training ‘Omgaan met gedoe…hoe doe je dat?’

nieuws

Update agenda wet- en regelgeving

11-10-2023

Een belangrijk initiatief binnen het programma Vitale Vakantieparken is de Agenda wet- en regelgeving. Hiermee brengen we gedetailleerd in beeld hoe bestaande wet- en regelgeving aangepast moet worden om het bereiken van onze doelen mogelijk te maken.
Lees meer

nieuws: Update agenda wet- en regelgeving

nieuws

Gezocht: experts Kwaliteitsteam

09-10-2023

Het programma Vitale Vakantieparken inspireert, begeleidt en verbindt parkeigenaren op allerlei manieren. Zo zijn er vanaf 2017 maar liefst 80 parken ondersteund door het Kwaliteitsteam.
Lees meer

nieuws: Gezocht: experts Kwaliteitsteam

nieuws

Laat jouw bedrijf groeien door online marketing

05-10-2023

Online marketing kan veel voor je bedrijf betekenen, maar worstel je met dit onderwerp? Of wil je weten wat er (nog meer) mogelijk is qua online marketing voor jouw vakantiepark? Dan is de Werkplaats Online Marketing op 16 november iets voor jou!  Als vervolg op de ‘Digitale Werkplaats’ organiseert het programma Vitale Vakantieparken, samen met Saxion, weer een werkplaats speciaal voor vakantieparken.
Lees meer

nieuws: Laat jouw bedrijf groeien door online marketing

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.