Skip to content

Update agenda wet- en regelgeving

11-10-2023

Een belangrijk initiatief binnen het programma Vitale Vakantieparken is de Agenda wet- en regelgeving. Hiermee brengen we gedetailleerd in beeld hoe bestaande wet- en regelgeving aangepast moet worden om het bereiken van onze doelen mogelijk te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderwerpen als verevening, uitponding en voorkeursrecht. Tijd voor een update!

Hoe zit het met het project wet- en regelgeving?
De bestaande wet- en regelgeving is niet altijd (meer) passend voor de complexiteit en de snelheid waarmee de recreatiesector verandert. Regelgeving is vaak niet effectief genoeg, traag, of niet toepasbaar voor vakantieparken. Met middelen van de Regidoeal Veluwe zijn we enige tijd geleden gestart met het project ‘wet – en regelgeving’. Op deze manier krijgen we de mogelijkheden beter in beeld. Tegelijkertijd kunnen we op zoek naar nieuwe oplossingsrichtingen in de regelgeving die beter aansluiten bij de complexe maatschappelijke vraagstukken rondom vakantieparken. We doen dit samen met het Rijk, de provincie en andere betrokken partijen. Inmiddels hebben we voor het eerste thema, verevening, de onderzoeken afgerond en oplossingsrichtingen uitgewerkt.  Binnen kort volgen Grip op uitponding en vastgoedtransacties en maatschappelijk voorkeursrecht voor gemeenten.

We zijn in gesprek met diverse partijen om te kijken hoe we dit verder kunnen brengen. Met het ministerie van BZK zijn we in gesprek om te overleggen op welke wijze aanpassingen mogelijk gemaakt kunnen worden. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de Crisis- en Herstelwet voor de mogelijkheden van een experimenteerregeling.

Omdat wet- en regelgeving een langdurig proces is en de praktijk intussen verder gaat, werken we ook aan handreikingen. Bijvoorbeeld op thema’s als: ‘verevening bij transformatie’ en ‘grip op uitponding’ voor gemeenten. Op deze manier hebben gemeenten nu al zicht hebben op de huidige mogelijkheden in de regelgeving en de knelpunten hierbij.

foto decoratief

nieuws

Gezocht: experts Kwaliteitsteam

09-10-2023

Het programma Vitale Vakantieparken inspireert, begeleidt en verbindt parkeigenaren op allerlei manieren. Zo zijn er vanaf 2017 maar liefst 80 parken ondersteund door het Kwaliteitsteam.
Lees meer

nieuws: Gezocht: experts Kwaliteitsteam

nieuws

Laat jouw bedrijf groeien door online marketing

05-10-2023

Online marketing kan veel voor je bedrijf betekenen, maar worstel je met dit onderwerp? Of wil je weten wat er (nog meer) mogelijk is qua online marketing voor jouw vakantiepark? Dan is de Werkplaats Online Marketing op 16 november iets voor jou!  Als vervolg op de ‘Digitale Werkplaats’ organiseert het programma Vitale Vakantieparken, samen met Saxion, weer een werkplaats speciaal voor vakantieparken.
Lees meer

nieuws: Laat jouw bedrijf groeien door online marketing

nieuws

Park op de Veluwe, de Veluwe op je park

02-10-2023

Hoe kun je je park zo inrichten dat je daarmee de natuurwaarden op het park zelf en in de omgeving maximaal versterkt. Dat is de opgave waar 4 bureaus en 11 vakantieparken mee aan de slag gingen.
Lees meer

nieuws: Park op de Veluwe, de Veluwe op je park

nieuws

Energiekring van start

29-09-2023

Afgelopen woensdag was de aftrap van de Energiekring. Dit gebeurde onder leiding van de Green Leisure Group op de Wildhoeve in Emst. Ondernemers van 18 vakantieparken buigen zich de komende maanden gezamenlijk over vraagstukken rondom de energietransitie.
Lees meer

nieuws: Energiekring van start

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.