Skip to content
Hoofdfoto nieuws: Nico Willemsen, directeur en eigenaar Het Lierderholt

Nico Willemsen, directeur en eigenaar Het Lierderholt

19-04-2022

"Je moet gewoon je best doen, jezelf blijven en samenwerken waar het kan".
 

Vakantiepark Het Lierderholt in Beekbergen is een echt familiebedrijf. Opa Willemsen startte het in 1951. Nico Willemsen en zijn vrouw vormen dus al de derde generatie en hun zoon en dochter de vierde. Dit jaar mag het park zich voor de tweede keer ANWB Camping van het Jaar noemen. Net als vorig jaar viel deze titel het park ten deel in de categorie 'Meest gewaardeerde huurlocatie'. Directeur en eigenaar Nico Willemsen vertelt.
 

Voor de tweede keer op rij deze verkiezing. Wat is jullie geheim?

Gastvriendelijkheid: aanwezig zijn voor je gasten en hen op alle mogelijke manieren behulpzaam zijn. Ik ben op het bedrijf geboren en heb dus kennis van de omgeving en de bezienswaardigheden. Ik probeer te proeven waar de gasten naartoe willen en hen daarover te adviseren.

Kampeerders vinden voor deze prijscategorie achtereenvolgens prijs-kwaliteit, faciliteiten, hygiëne en ligging het belangrijkst. Wat doen jullie aan elk van deze aspecten?
Tijdens de vakantieperioden zijn gezinnen met kinderen onze doelgroep. De prijs die wij vragen moeten zij van hun vakantietoeslag kunnen betalen. In de faciliteiten blijven we investeren. De investeringen wegen we af tegen de bezettingsgraad en onze financiële positie. De bank moet ons natuurlijk nog wel kunnen vertrouwen. En je moet bijblijven. Dat lukt met de motivatie en creativiteit van onze kinderen.

Voordat er nieuwe gasten komen voeren we in hun onderkomen meerdere schoonmaakcontroles uit. Daarnaast houden we het park netjes: de paden zijn geharkt en nergens ligt zwerfafval. Ook de gemeentelijke toegangsweg houden we schoon. Ons bedrijf is te gast op de Veluwe, dus dragen we zorg voor onze omgeving. De wilde zwijnen en herten lopen hier over het park.

Wat betekenen deze verkiezing en prijs voor jullie?

Na de bekendmaking volgde direct een enorme boost in de reserveringen. Begin november zaten we voor het hoogseizoen al helemaal volgeboekt. Wat we verder van plan zijn? We zijn echt blij met deze prijs, maar zijn er niet op uit. Je moet gewoon je best doen en je gasten een prettig verblijf bezorgen.

Wat betekent het programma Vitale Vakantieparken voor jullie onderneming?

Natuur, agrariërs, recreatie, woningen, arbeid hebben allemaal ruimte nodig. De verhoudingen zijn zoek. Dat is een gevaar voor de hele Veluwe. De gemeenten zijn leidend. Zij moeten een programma maken waarmee ze naar de provincie gaan. Vitale Vakantieparken moet alle parken op de Veluwe zien mee te krijgen. Er gebeurt nu nog te veel op vrijwillige basis. Verhoog het tempo. En haal naar boven wat onderhuids leeft: er bestaan veel zorgen over overnames en uitponding, over recreatiegronden die woonwijken worden, over de huisvesting van arbeidsmigranten en over de verpaupering van dorpen.

Welke tip hebben jullie voor collega-ondernemers?

Probeer jezelf te blijven in deze hectische wereld. Werk samen waar het kan, met inkoop, met verkoop. Kijk over de schutting en sluit je aan bij de netwerken. Het heeft alleen maar voordelen.

nieuws

Park van de Toekomst: “Van vitaal naar toekomstbestendig”

07-04-2022

Duo-interviewHet Park van de Toekomst: een broedplaats, een levend lab, een platform, een plek waar ondernemers, onderwijs en overheden samenwerken aan vernieuwing.
Lees meer

nieuws: Park van de Toekomst: “Van vitaal naar toekomstbestendig”

nieuws

Bart Looijmans, directeur en eigenaar De Helfterkamp

20-04-2021

“De afbraak van een park begint met 1 kapotte lamp”Voor de derde keer op rij werd Vakantiepark De Helfterkamp in Vaassen uitgeroepen tot ANWB Camping van het Jaar.
Lees meer

nieuws: Bart Looijmans, directeur en eigenaar De Helfterkamp

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.