Skip to content
Hoofdfoto nieuws: “Ga kamperen bij collega-ondernemers”

“Ga kamperen bij collega-ondernemers”

14-08-2023

Dian en Daniëlle van den Heuvel zijn sinds 2007 de eigenaren van Kriemelberg Bushcamp in Ermelo. Hun vakantiepark is een plek waar zij bezoekers willen meegeven om stil te staan en te genieten. “Dan komen de mooiste avonturen vanzelf op je af,” aldus Dian. Wat zijn de grootste uitdagingen voor Dian en Daniëlle in hun werk? Welke kansen zien zij en wat heeft het programma Vitale Vakantieparken voor hun betekend?

Actieve natuurliefhebbers
“Wij vergeten weleens hoe mooi het hier is,” zegt Daniëlle. “Geen enkele dag is hier hetzelfde, er is altijd wel iets te doen.” En dat is niet gek met een camping met ongeveer 250 eenheden, 130 vaste plaatsen, 100 toeristische en 20 verhuureenheden. Daniëlle: “Onze doelgroep is de actieve natuurliefhebber. We zijn deze onderneming dan ook ooit gestart om een plek te maken waar mensen kunnen ontspannen, tot rust komen, plezier maken en actief bezig kunnen zijn. Wij zeggen altijd: een plek waar mensen anders weggaan, dan dat ze gekomen zijn. Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. De locatie zelf is echt al een unique selling point. Wij vullen dat aan met persoonlijke aandacht, kwaliteit en…” vult ze lachend aan “… Veluwse bescheidenheid.”

Uitdagingen
Dian: “Het blijft lastig om goed personeel te vinden én aan je te binden. Gelukkig hebben we twee fijne vaste medewerkers, maar het team is nooit compleet. Ook zijn gasten soms erg veeleisend. Wat we verder merken is de verandering in het klimaat. Het kan hier zo droog zijn en aan de andere kant hebben we extreme regen. Daar hebben wij best wat zorgen om. En natuurlijk de toeristenbelasting, die gaat echt extreem omhoog.” Daniëlle vult aan: “We hebben verschillende stappen ondernomen om uitdagingen aan te gaan. Zoals personeel extra’s bieden, een echt team vormen en het team betrekken in plannen voor de camping. Ook hebben we geleerd hoe we om moeten gaan met veeleisende gasten. We zijn behulpzaam, maar stellen ook duidelijke regels en grenzen.”

Hulp van buitenaf
Dian en Daniëlle zochten een paar jaar geleden hulp op het gebied van de marketing voor hun Bushcamp. Zij namen hiervoor contact op met het programma Vitale Vakantieparken. Danielle: “Een paar jaar geleden is het Kwaliteitsteam van Vitale Vakantieparken bij ons geweest. Wij vroegen ons af hoe wij de juiste gast op onze camping kregen. Op dat moment waren wij vooral bezig om de camping mooier en beter te maken. We konden alleen niet de juiste doelgroep bereiken. We waren onze gasten ‘ontgroeit’. Door een duidelijke doelgroep te kiezen en bij alle keuzes die doelgroep voor ogen te houden, krijgen we nu meer gasten die beter bij ons aanbod passen. Erg fijn!” Dian: “Iemand van buitenaf durft wel kritische vragen te stellen. Bijvoorbeeld: Waarom doen jullie dit op deze manier? Ook heeft het Kwaliteitsteam veel ervaring hoe het bij andere bedrijven gaat. Ze weten wat wel en niet werkt. Het is ook heel leuk om te horen wat je wel goed doet. Ondersteuning van buitenaf is echt aan te raden.”

De toekomst
Dian: “Onderwerpen als energietransitie, klimaatadaptie, duurzaamheid en biodiversiteit zijn belangrijke thema’s voor onze branche. Het is de toekomst. Er wordt veel over gesproken, maar nog te weinig mee gedaan. Voor de energietransitie zouden er veel concretere plannen moeten komen. Er liggen echt kansen voor vakantieparken op het gebied van natuur en milieu. Men wil tegenwoordig veel meer de natuur in. Het klimaat wordt ook warmer, daardoor is er ook meer kans op beter weer en om vaker buiten te zijn. En natuurliefhebbers denken meer na over de belasting voor het milieu. Dat betekent minder vliegen en dus dicht bij huis op vakantie gaan. Dat biedt kansen voor de vakantieparken op de Veluwe. Het is voor ons echt een droom om een divers recreatief aanbod te bieden waar mensen op een klimaat neutrale manier kunnen recreëren op de mooiste plek van Nederland: de Veluwe!”

Tip
Dian en Daniëlle hebben ook nog een tip voor collega-ondernemers. Daniëlle: “Ga eens kijken bij collega-ondernemers. Ga er eventueel kamperen, neem je eigen caravan of tent mee. Wij hebben daar echt veel van geleerd. Je doet leuke ideeën op, maar ziet ook wat je niet zou willen of al heel goed doet. Gewoon doen dus!”

Jouw park van de toekomst? 
Ook vragen over bijvoorbeeld bedrijfsvoering of de energietransitie? Wil jij toekomstgericht ondernemen en hierover sparren met experts? Neem dan contact op met Jan Lowin IJzerman, projectleider Kwaliteitsteam Vitale Vakantieparken: janlowinijzerman@vitalevakantieparken.nl


Photocredits: Viorica Cernica 

nieuws

“Je kunt zoveel van elkaar leren”

10-07-2023

Koos en Lilian van Selm zijn de eigenaren van Ardoer Camping De Zandhegge in Emst. Met hun camping richten zij zich op gezinnen met jonge kinderen tot en met ongeveer 12 jaar.
Lees meer

nieuws: “Je kunt zoveel van elkaar leren”

nieuws

“Veertig jaar omgaan met verandering" 

06-06-2023

Bert en Yvonne Lenderink zijn inmiddels alweer veertig jaar de eigenaren van vakantiepark Caitwickerzand in Uddel. Voor Bert was het geen onbekende wereld, zijn ouders waren eigenaar van een recreatiepark in Otterlo.
Lees meer

nieuws: “Veertig jaar omgaan met verandering

nieuws

“We wisten niet meer wat onze zwakke én sterke punten waren”

16-05-2023

Suzanne en Berry van Uffelen zijn de eigenaren van vakantiepark Florinata in Voorthuizen. Als derde generatie runnen zij dit familiebedrijf dat bestaat uit luxe chalets.
Lees meer

nieuws: “We wisten niet meer wat onze zwakke én sterke punten waren”

nieuws

“Om verder te komen had ik iemand van buitenaf nodig”

17-04-2023

Edith Dirksen is mede-eigenaar van recreatiepark, en familiebedrijf, Onder de iep in Ermelo. Ze is de beheerder van het park. Onder de Iep heeft zeven verschillende accommodaties.
Lees meer

nieuws: “Om verder te komen had ik iemand van buitenaf nodig”

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.