Skip to content

Wie jarig is, trakteert...

22-11-2023

Vitale Vakantieparken bestaat 10 jaar en viert dat op een eigen manier. Aan alle Veluwse vakantieparken doet we de oproep om van ‘biodiversiteit je tweede natuur’ te maken. Daarom hebben wij speciaal voor alle Veluwse vakantieparken een Veluws bloemenmengsel samengesteld met de experts van Cruydt-Hoeck.  Zaden van inheemse planten en bloemen die passen bij de Veluwse grond en die, als ze zijn opgekomen, bijdragen aan het versterken van de biodiversiteit op de Veluwe. De komende jaren willen we namelijk samen met alle vakantieparken aan de slag met de biodiversiteit op en rond de vakantieparken. 

Waarom? Onze geliefde Veluwse natuur staat onder druk. En met 500 vakantieparken hebben we 500 kansen voor een duurzamere Veluwe. Een klein begin, maar de overtuiging is dat als alle parken hiermee aan de slag gaan, dit een groot verschil kan maken. Alleen al op de Veluwe gaat het om een oppervlakte van bijna 3000 hectare. Het is mogelijk dat een paar duizend vierkante meter bloemenweide in het begin doorgroeit naar vele tientallen hectares over een aantal jaren.

Klaar voor de toekomst
Naast deze actie gaat programma Vitale Vakantieparken de komende jaren heel fors inzetten op de verduurzaming van de vakantieparken. Onder het motto ‘500 kansen voor een duurzamere Veluwe’ start het programma Vitale Vakantieparken tal van projecten om de natuurwaarde van vakantieparken te versterken, om parken voor te bereiden op de klimaatverandering, om het gebruik van grondstoffen te beperken, om nieuwe duurzame energievoorzieningen te realiseren en nog veel meer. Dat alles voor een mooiere, betere en gezondere Veluwe.

Kijk op /inclusiefnatuur voor meer informatie. 
Mede mogelijk gemaakt door de Regiodeal Veluwe.

foto decoratief

nieuws

“Studenten hebben een frisse blik, dat werkt inspirerend”

20-11-2023

Op 16 november was er weer een inspirerende ‘Digitale werkplaats’ voor vakantieparken op de Veluwe, in samenwerking met Saxion. De locatie werd verzorgd door de gemeente Ermelo.
Lees meer

nieuws: “Studenten hebben een frisse blik, dat werkt inspirerend”

nieuws

Festival inclusiefnatuur

15-11-2023

Met bijna 50 Veluwse vakantieparken werkten we het afgelopen jaar aan natuur op het vakantiepark. Tijd om de resultaten te laten zien aan eigenaren van vakantieparken, ontwerpers, adviseurs, beleidsmakers en bestuurders.
Lees meer

nieuws: Festival inclusiefnatuur

nieuws

Online zichtbaar door Digitale Werkplaats

06-11-2023

Wendy van Essen- Van de Wetering, runt samen met haar man Peter van de Wetering een kleinschalig vakantiepark in Oosterwolde (Gld). Het park heeft acht huisjes en drie kamers (Bed and Breakfast).
Lees meer

nieuws: Online zichtbaar door Digitale Werkplaats

nieuws

Update vitaliteitsmeter

16-10-2023

In 2021 publiceerde het programma Vitale Vakantieparken de vitaliteitsmeter voor vakantieparken. Hiermee kunnen gemeenten de economische vitaliteit van vakantieparken in beeld brengen.
Lees meer

nieuws: Update vitaliteitsmeter

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.