Skip to content

Werkbezoek gemeente Zevenaar

22-09-2023

Op 21 september kwam de afdeling Ruimtelijk Ontwikkeling van gemeente Zevenaar kennismaken met het programma Vitale Vakantieparken in gemeente Ermelo.

De kennismaking vond plaats op camping de Kriemelberg, een mooi park op de Veluwe. Er werd gestart met een presentatie over het programma. Ook was er een introductie van de gemeente Ermelo over haar recreatieclusters en de koers die zij daarin volgt. Aansluitend hielden de eigenaren van het park, Dian en Daniëlle van den Heuvel, een enthousiast verhaal over hun camping en hun plannen; het realiseren van een groen, toekomstbestendig park. Als tweede generatie kiezen zij voor een andere benadering dan hun ouders: zij willen doelgroepen aantrekken die kiezen voor natuurbeleving. Dat is goed te zien aan hun marketing en de accommodaties. Op hun camping hebben Dian en Daniëlle de keuze qua accommodaties uitgebreid met een groepsverblijf, safaritenten en trekkershutten. Hun benadering is ook terug te zien in de uitstraling van de camping. Zo wordt steeds meer de natuurlijke omgeving naar binnen gehaald met natuurlijk ogende speeltoestellen en waterbeleving, meer groen en ruimte tussen de accommodaties etc. Hun meest recente plan is de realisatie van een kleine zandverstuiving op de plek van een grasveld.

Na de leerzame rondleiding werd er afgesloten met uitleg over de plannen om met een gebiedsgerichte benadering een kwaliteitsinpuls aan het cluster Tonsel te geven. Dit gaan we doen samen met de stichting Woon- en Recreatiebelangen Tonselerveld. Het was een bijzonder geslaagde middag met veel interactie en afwisseling.

foto decoratief

nieuws

‘Hoe meer natuur, hoe minder onderhoud.’

21-09-2023

Een aantal jaren terug deed Dirk-Jan Janse van hoveniersbedrijf Janse & Berkhof het nog: schuttingen plaatsen en de rest bestraten rondom de chalets op de Boshoek in Voorthuizen.
Lees meer

nieuws: ‘Hoe meer natuur, hoe minder onderhoud.’

nieuws

Duurzame samenwerking VVP en Saxion

14-09-2023

Op 12 september ondertekenden Karin Verschoor en Michiel Flooren (namens hogeschool Saxion) en Maarten Heere en Rob van den Hazel (namens Vitale Vakantieparken) een samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer

nieuws: Duurzame samenwerking VVP en Saxion

nieuws

Peter Drenth: nieuw lid stuurgroep Vitale Vakantieparken

12-09-2023

Peter Drenth heeft als gedeputeerde van de provincie Gelderland het programma Vitale Vakantieparken in zijn portefeuille en is daarmee ook het nieuwe lid van de stuurgroep VVP.
Lees meer

nieuws: Peter Drenth: nieuw lid stuurgroep Vitale Vakantieparken

nieuws

Bomen als luxeproduct

06-09-2023

De boom is koning op het terrein van Veluws Bospark in Putten. Bij eigenaren Maaijke en Auke van Elten wijkt het chalet voor de boom. Door behoud en verrijking van de natuur op het park bieden ze hun gasten optimale natuurbeleving én dragen ze bij aan een betere wereld.
Lees meer

nieuws: Bomen als luxeproduct

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.