Skip to content

Peter Drenth: nieuw lid stuurgroep Vitale Vakantieparken

12-09-2023

Peter Drenth heeft als gedeputeerde van de provincie Gelderland het programma Vitale Vakantieparken in zijn portefeuille en is daarmee ook het nieuwe lid van de stuurgroep VVP. Op 7 september bracht hij ons daarom een werkbezoek om kennis te maken met het programma. Wat loopt er allemaal, wat zijn de belangrijkste opgaven voor de toekomst en welke rol speelt de provincie daarbij? Locatie was de camping Het Beloofde Land in Voorthuizen. Na een welkom door Henk Lambooij (voorzitter van de stuurgroep) en een toelichting door programmamanager Rob van den Hazel, kon het gesprek plaatsvinden met de ondernemers zelf.

Ondersteuning vanuit het programma
Na de introductie vertelden de eigenaren van de camping, Rein en Henrieke van Woerden, een inspirerend verhaal over de wijze waarop het park op hun pad is gekomen, over hun passie voor ondernemen en de concrete plannen voor de toekomst van het park. Met ondersteuning van het Kwaliteitsteam Vitale Vakantieparken is gewerkt aan de visievorming en positionering van het park. Op basis hiervan is een ambitieus revitaliseringsplan opgesteld dat nu in uitvoering is. De samenwerking met de Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken (OMVV) is daarbij belangrijk geweest om de financiering rond te krijgen. De ondersteuning vanuit het programma Vitale Vakantieparken is heel belangrijk geweest. Het Kwaliteitsteam heeft hen vanuit een ander perspectief laten kijken naar hun park, omgeving en ambities als ondernemerspaar. Bovendien maakt het handelen vanuit één en hetzelfde toekomstbeeld het voor hen als ondernemers eenvoudiger om keuzes te maken en koers te houden. 

Werk in uitvoering
Tijdens een rondgang werd duidelijk hoeveel werk er verzet wordt op het vakantiepark. Zo is er o.a. nieuw aangelegd: een zwembad, centrumvoorziening en circulaire chalets met uitzicht op de natuurspeelplaats. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de keuzes die het echtpaar maakt, bijvoorbeeld als het gaat om natuurontwikkeling op het park. Het Beloofde Land doet ook mee aan het VVP-project Natuurinclusief Ontwerp waarmee de natuurwaarden van het park versterkt gaan worden. De rondgang en uitleg gaven een prachtig beeld van wat Rein en Henrieke willen realiseren: een bij de Veluwe passend en toekomstbestendig bedrijf waar zij het iedere gast het tot een fijn en aangenaam verblijf willen maken.

Vitale sector die bijdraagt aan brede welvaart
Peter Drenth gaf aan onder de indruk te zijn van het verhaal van deze Veluwse ondernemers, die zich met een duidelijke visie inzetten op vernieuwing en verbetering. Het vraagt lef om zoiets op te pakken en het is goed te zien dat de initiatieven vanuit het programma Vitale Vakantieparken ondernemers concreet helpen om stappen te zetten. Vanuit zijn rol als gedeputeerde en lid van de stuurgroep zet hij zich de komende jaren graag in om de sector vitaler te maken, de leefbaarheid op de Veluwe te vergroten en zo ook de brede welvaart op de Veluwe te versterken.

 

foto decoratief

nieuws

Bomen als luxeproduct

06-09-2023

De boom is koning op het terrein van Veluws Bospark in Putten. Bij eigenaren Maaijke en Auke van Elten wijkt het chalet voor de boom. Door behoud en verrijking van de natuur op het park bieden ze hun gasten optimale natuurbeleving én dragen ze bij aan een betere wereld.
Lees meer

nieuws: Bomen als luxeproduct

nieuws

Omgaan met gedoe... Hoe doe je dat?

01-09-2023

De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Daar is voor elk wat wils te vinden. Eenmaal op jouw park aangekomen heeft je gast bepaalde verwachtingen.
Lees meer

nieuws: Omgaan met gedoe... Hoe doe je dat?

nieuws

‘Meer natuur maakt je park aantrekkelijker voor verhuur’

23-08-2023

De natuur krijgt steeds meer ruimte op de Rietberg in Epe, het kleinschalige bungalowpark dat Jos Freriks samen met zijn broer Léon bestiert. Meer natuur zorgt voor tevreden gasten en financieel en tijdbesparend voordeel voor de broers.
Lees meer

nieuws: ‘Meer natuur maakt je park aantrekkelijker voor verhuur’

nieuws

‘Plaagdieren? De natuur weet raad.'

07-08-2023

Dat meer natuur op je park gelijk staat aan meer plaagdieren is een fabeltje dat Bo Koning van Stichting Landschapsbeheer Gelderland graag de wereld uit helpt.
Lees meer

nieuws: ‘Plaagdieren? De natuur weet raad.'

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.