Skip to content

Verhuur in eigen hand… Wel of niet doen?

04-03-2024 | Nieuws

Terugblik

Informeren en inspireren: daar ging het om tijdens de sessie Verhuur in eigen hand op 28 februari jl. Op gastlocatie gemeente Ede heette wethouder recreatie en toerisme Peter de Pater de aanwezigen welkom. Op de voor hem kenmerkende energieke wijze nam hij de deelnemers mee in waar Vitale Vakantieparken voor staat. Een aantrekkelijk Veluwe voor de toerist en een Veluwe die we aantrekkelijk willen houden. Peter gaf aan dat hiervoor visie en uitvoeringskracht nodig is, maar vooral ook enthousiaste ondernemers. Hij dankte de deelnemers dan ook voor hun onmisbare bijdrage aan de toeristische waarde van onze regio!

Inhoudelijk

Het eerste inhoudelijke deel bestond uit een uiteenzetting van Michiel van der Put over verdienmodellen, prijsbepaling, verhuurbemiddeling en de kracht van reviews. Een interessante ontwikkeling is dat veel gasten last minute boeken. Dat betekent dat wanneer de accommodaties voor het hoogseizoen nu al geboekt zijn, de prijs waarschijnlijk te laag is. Een hogere prijs hanteren betekent uiteindelijk een hoger rendement. Maar dat vergt wel wat durf en geduld. Ook bespraken we de voordelen van het bedienen van een specifieke doelgroep, of juist een bredere doelgroep.

Na een korte pauze vertelde Marije Hooijer, eigenaar van recreatiebedrijf De Vriendschap, haar verhaal. Samen met haar man heeft zij van een verouderd park een heel uniek kleinschalig recreatiepark gemaakt. De energie zit hem in de passie van de ondernemer. Haar liefde voor natuur bracht ze over op het park en dat zie je terug in de omgeving, maar ook in de accommodaties. Ze deelde zowel haar successen, als de leerpunten, wat zorgde voor veel interactie tussen de deelnemers.

Conclusie

Uiteindelijk komt het neer op het hebben van een heldere missie en visie voor het vakantiepark. Vanuit dat punt beslis je op welke manier de verhuur voor jou werkt. Waar voel jij je het beste bij? Vind je het fijn om alles zelf uit te voeren? Of besteed je liever een deel van de administratieve en technische zaken uit, om je de dingen te doen die jou wel energie geven? Dat is dat waar het om gaat!

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stuur een mail aan estherkarman@vitalevakantieparken.nl.

En vergeet niet onze agenda te raadplegen. Op 20 maart 2024 hebben we weer een mooie sessie. Dit keer speciaal voor (besturen van) eigenaarsverenigingen die meer willen weten over de juridische wereld rond zonnepanelen en laadpalen op het park. Meld je vooral aan!

 

foto decoratief

nieuws

Alles wat je altijd al had willen weten over vakantieparken...

27-02-2024

... maar nog niet hebt kunnen vragen. Met die uitnodiging aan de leden van de Tweede Kamer organiseerde het programma Vitale Vakantieparken, in samenwerking met branchevereniging HISWA-RECRON, eind februari een informatieve werklunch.
Lees meer

nieuws: Alles wat je altijd al had willen weten over vakantieparken...

nieuws

Nieuwe Regio Deal toegekend aan Veluwe

09-02-2024

Het kabinet heeft zich uitgesproken over de vijfde tranche van de Regio Deals. Van de te verdelen € 384,6 miljoen onder verschillende regionale projecten in het land gaat er € 20 miljoen naar de Regio Deal Veluwe.
Lees meer

nieuws: Nieuwe Regio Deal toegekend aan Veluwe

nieuws

Terugblik: Stud-E-On met Online Marketing

07-02-2024

Studenten en ondernemers inspireren en lerenOp 7 februari vond de derde editie van de inspirerende werksessie Online Marketing plaats. Programma Vitale Vakantieparken organiseerde dit samen met hogeschool Saxion en mbo-studenten van Aventus.
Lees meer

nieuws: Terugblik: Stud-E-On met Online Marketing

nieuws

Bundelen van krachten

07-02-2024

Robin van Milligen, Green Leisure “In de Energiekring bundelen we de krachten als Veluwse vakantieparken,” aldus Robin van Milligen van de Green Leisure Group.
Lees meer

nieuws: Bundelen van krachten

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.