Skip to content

Alles wat je altijd al had willen weten over vakantieparken...

27-02-2024 | Nieuws

... maar nog niet hebt kunnen vragen.

Met die uitnodiging aan de leden van de Tweede Kamer organiseerde het programma Vitale Vakantieparken, in samenwerking met branchevereniging HISWA-RECRON, eind februari een informatieve werklunch. De wisselingen na de verkiezingen maakten dat er ook veel nieuwe kamerleden het dossier van vakantieparken in hun portefeuille heeft gekregen. Doel was om hen te informeren over het belang van de verblijfsrecreatie in brede zin. En om hen bij te praten over ontwikkelingen rond specifieke onderwerpen als transformatie, ondernemerschap, uitponding, opkopen en sociale vraagstukken op en rond parken.

“Het beste beleid maak je op basis van feiten en de goede praktijkervaringen. Dat hebben we willen overbrengen”, blikt programmamanager Vitale Vakantieparken Rob van den Hazel terug.

Onderwerp van gesprek

Bij de lunch waren de volgende Kamerleden aanwezig: Arend Kisteman (VVD), André Flach (SGP), Songül Mutluer (GroenLinks-PvdA), Henk Vermeer (BBB) en Tjerk Zeitsen (BBB).  

Vanuit Vitale Vakantieparken en HISWA-RECRON hebben we zoveel mogelijk de concrete vragen die bij de Kamerleden leefden proberen te beantwoorden. Het gesprek werd een goede afspiegeling van de breedte en de complexiteit van de vraagstukken waar partijen op lokaal niveau mee aan de slag moeten. En waarbij de hulp van Den Haag soms hard bij nodig is.  

Verschillende onderwerpen passeerden de revue. De regel- en lastendruk voor ondernemers, de toegankelijkheid van vakantieparken voor mensen met een smalle beurs, transformatie van verouderde parken naar een andere functie, veiligheidsproblemen en de verduurzaming.

Dit soort gesprekken zijn essentieel zodat onderwerpen als deze op de politieke agenda blijven staan.

foto decoratief

nieuws

Nieuwe Regio Deal toegekend aan Veluwe

09-02-2024

Het kabinet heeft zich uitgesproken over de vijfde tranche van de Regio Deals. Van de te verdelen € 384,6 miljoen onder verschillende regionale projecten in het land gaat er € 20 miljoen naar de Regio Deal Veluwe.
Lees meer

nieuws: Nieuwe Regio Deal toegekend aan Veluwe

nieuws

Terugblik: Stud-E-On met Online Marketing

07-02-2024

Studenten en ondernemers inspireren en lerenOp 7 februari vond de derde editie van de inspirerende werksessie Online Marketing plaats. Programma Vitale Vakantieparken organiseerde dit samen met hogeschool Saxion en mbo-studenten van Aventus.
Lees meer

nieuws: Terugblik: Stud-E-On met Online Marketing

nieuws

Bundelen van krachten

07-02-2024

Robin van Milligen, Green Leisure “In de Energiekring bundelen we de krachten als Veluwse vakantieparken,” aldus Robin van Milligen van de Green Leisure Group.
Lees meer

nieuws: Bundelen van krachten

nieuws

A way of life

06-02-2024

Jos en Hanneke, De Roek “Elke investering die we doen moet een positieve milieu-investering zijn,” vertellen eigenaren Jos van der Panne en Hanneke van den Berg van Bungalowpark en zorgboerderij De Roek.
Lees meer

nieuws: A way of life

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.