Skip to content

Groene revolutie op de IJsvogel

17-05-2023

Vakantiepark de IJsvogel in Voorthuizen is gestart met het maken van een ontwerp waarin biodiversiteit, gastbeleving en klimaat een plek krijgen. De komende maanden werken 11 vakantieparken en 4 ontwerpbureaus samen aan een dergelijk ontwerp. Mark Wichers van de IJsvogel gaat hiervoor samenwerken met Janse & Berkhof Tuinen en Rob Aben landschapsarchitectuur. 

Vorige week is er een bezoek gebracht aan het terrein om te kijken wat de behoeften en kansen zijn voor de IJsvogel. Het terrein van het park is zeer divers. Zo is er een gedeelte waar vaste gasten een eigen chalet met tuintje hebben. En er zijn vakantievilla's, lodges en safaritenten voor de toeristische verhuur. Ook is er nog een deel dat ontwikkeld wordt. Mark Wichers wil een groene revolutie op de IJsvogel met volop Veluwebeleving die als een olievlek over het terrein loopt. Er wordt nu een handboek als leidraad gemaakt voor de IJsvogel. Dit handboek gaat stap voor stap over meerdere jaren het Veluwegevoel, op alle fronten, in het park brengen. Ook worden er deelontwerpen gemaakt voor bijvoorbeeld de entree en een schets voor een nieuwe uitbreiding.

foto decoratief

nieuws

Onderzoek naar minicampings op de Veluwe

11-05-2023

Kamperen op de Veluwe kan bij de vele grotere vakantieparken. Maar er zijn ook ruim 60 minicampings op de Veluwe. Soms heel basic, soms juist luxe, bij de boer of gewoon bij iemand aan huis in het buitengebied.
Lees meer

nieuws: Onderzoek naar minicampings op de Veluwe

nieuws

Op weg naar natuurinclusieve vakantieparken op de Veluwe

19-04-2023

De komende maanden werken 11 vakantieparken en 4 ontwerpbureaus samen aan een ontwerp waarin biodiversiteit, gastbeleving en klimaat een plek krijgen.
Lees meer

nieuws: Op weg naar natuurinclusieve vakantieparken op de Veluwe

nieuws

'Toekomst geven aan tussenland': een blik op een unieke samenwerking

18-04-2023

Vakantieparken hebben jarenlang letterlijk en figuurlijk uit het zicht van de overheden gelegen. We wisten dat ze er waren, maar hoeveel precies en wat zich allemaal afspeelde op de parken was niet scherp in beeld.
Lees meer

nieuws: 'Toekomst geven aan tussenland': een blik op een unieke samenwerking

nieuws

Werkbezoek minister Bruins Slot in Krachtighuizen

17-04-2023

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties ging 17 april op de fiets naar Krachtighuizen in de Gemeente Putten voor een wandeling over het VeluwsBospark en Buitenplaats Putterheijde.
Lees meer

nieuws: Werkbezoek minister Bruins Slot in Krachtighuizen

Door Vitale Vakantieparken weet ik dat ik er niet alleen voorsta. Het is trouwens tweerichtingsverkeer: ik wil graag mijn ervaring delen en een voorbeeld zijn

Ondernemer

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.