Skip to content

Duurzame samenwerking VVP en Saxion

14-09-2023

Op 12 september ondertekenden Karin Verschoor en Michiel Flooren (namens hogeschool Saxion) en Maarten Heere en Rob van den Hazel (namens Vitale Vakantieparken) een samenwerkingsovereenkomst. Vitale Vakantieparken en Hogeschool Saxion delen eenzelfde ambitie; om het meest complete en actuele digitale platform, op het gebied van duurzaamheid voor vakantieparken, in Nederland te ontwikkelen. Met het project Park van de Toekomst gaat het programma Vitale Vakantieparken de komende jaren de vakantieparken ondersteunen bij het verduurzamen van de parken. Daarbij gaat het om de energietransitie, klimaatadaptatie, het versterken van de biodiversiteit en circulariteit.

Naast concrete acties op en rond de parken gaat het ook over kennis over wat duurzaamheid allemaal behelst, welke concrete ervaringen er zijn, voorbeelden uit het land etc. Vanuit het programma Vitale Vakantieparken gaat gewerkt worden aan een digitaal platform waarop kennis en ervaringen uit het land worden gebundeld. Dit platform wordt beschikbaar voor geïnteresseerden, voor de Veluwe en de rest van het land. Voor dit platform wordt het Saxion-initiatief innoverde verder doorontwikkeld.

 

foto decoratief

nieuws

Peter Drenth: nieuw lid stuurgroep Vitale Vakantieparken

12-09-2023

Peter Drenth heeft als gedeputeerde van de provincie Gelderland het programma Vitale Vakantieparken in zijn portefeuille en is daarmee ook het nieuwe lid van de stuurgroep VVP.
Lees meer

nieuws: Peter Drenth: nieuw lid stuurgroep Vitale Vakantieparken

nieuws

Bomen als luxeproduct

06-09-2023

De boom is koning op het terrein van Veluws Bospark in Putten. Bij eigenaren Maaijke en Auke van Elten wijkt het chalet voor de boom. Door behoud en verrijking van de natuur op het park bieden ze hun gasten optimale natuurbeleving én dragen ze bij aan een betere wereld.
Lees meer

nieuws: Bomen als luxeproduct

nieuws

Omgaan met gedoe... Hoe doe je dat?

01-09-2023

De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Daar is voor elk wat wils te vinden. Eenmaal op jouw park aangekomen heeft je gast bepaalde verwachtingen.
Lees meer

nieuws: Omgaan met gedoe... Hoe doe je dat?

nieuws

‘Meer natuur maakt je park aantrekkelijker voor verhuur’

23-08-2023

De natuur krijgt steeds meer ruimte op de Rietberg in Epe, het kleinschalige bungalowpark dat Jos Freriks samen met zijn broer Léon bestiert. Meer natuur zorgt voor tevreden gasten en financieel en tijdbesparend voordeel voor de broers.
Lees meer

nieuws: ‘Meer natuur maakt je park aantrekkelijker voor verhuur’

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.