Skip to content

Wegens succes op herhaling: workshop 'Ken je gast?!'

21-09-2022 | Nieuws

De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Daar is voor elk wat wils te vinden. De ene gast kiest voor een kleinschalig park met eenvoudige faciliteiten; de ander zoekt juist luxe, vermaak en vertier. Hoe kun jij als ondernemer inspelen op de wensen en verwachtingen van je gasten? Daarover organiseert het programma Vitale Vakantieparken een gratis tweedaagse workshop.

Tijdens deze twee ochtenden verdiep je je in je gasten. Wie zijn zij en wat trekt hen aan? Welke keuzes maken ze en hoe komen ze daartoe? Hoe kun je nog beter inspelen op de wensen en verwachtingen van die specifieke óf een nieuwe doelgroep? Na de eerst dag ga je met een concrete opdracht aan de slag. Je maakt kennis met de Leefstijlenvinder en leert hoe je die toepast op jouw praktijk. Dat doe je onder deskundige begeleiding van Sanne Meekes van Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd. 

De workshop is bedoeld voor vakantieparken uit de deelnemende gemeenten aan het programma Vitale Vakantieparken: Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Wanneer: woensdag 9 november en woensdag 7 december 2022
Tijdstip: 09:15 - 13:00 uur 
Locatie: Bee in the Garden, Woudweg 106, 7381 BB Klarenbeek

Programma
dag 1: woensdag 9 november 2022

09:00 uur: inloop
09:15 uur: welkom en kennismaking
09:30 uur: de leefstijlvinder en concrete toepassing
11:00 uur: voorbeelden van productontwikkeling en marketing
11:20 uur: aan de slag met een opdracht
12:10 uur: terugblik: wat heeft de ochtend opgeleverd?
12:30 uur: vooruitblik naar tweede workshop
12:45 uur: einde bijeenkomst

Aanmelden
Doe mee en meld je vóór 20 oktober aan via secretariaat@vitalevakantieparken.nl . Per vakantiepark is er plek voor één gratis deelnemer. Er is plek voor 20 personen, dus wees er op tijd bij.

Vermeld bij je aanmelding het volgende: 

  • Naam vakantiepark
  • Gemeente
  • Naam deelnemer
  • Functie deelnemer

Meer informatie
Wil je eerst nog meer informatie of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar Esther Karman (projectleider van Vitale Vakantieparken) via estherkarman@vitalevakantieparken.nl.

 

ervaring van deelnemer Marije Hooijer van Camping De Vrienschap 

"De workshop 'Ken je gast?!' vond ik erg waardevol vanwege de enorme hoeveelheid bruikbare informatie die je hiermee kunt vergaren over je gast, maar ook over je bedrijf en de manier waarop je communiceert. De tips en tools die je aangereikt krijgt zorgen ervoor dat je gericht kunt finetunen, zodat de complete ervaring voor je gast van begin tot eind kloppend is en passend is bij wat zij zoeken in een ideale vakantie."

foto decoratief

nieuws

Meld je aan voor derde ronde cursus Natuur op je park

07-09-2022

Wil je als recreatieondernemer je vakantiepark of camping extra aantrekkelijk maken voor gasten, met meer natuur en meer natuurbeleving? Wil je leren hoe je de natuurwaarden op en rond je terrein kunt verhogen? En vind je natuureducatie en -beleving richting gasten belangrijk, maar vraag je je af hoe je dat concreet kunt aanpakken? Meld je dan nu aan voor de derde ronde van de cursus Natuur op je park die we eind 2022/begin 2023 willen starten.
Lees meer

nieuws: Meld je aan voor derde ronde cursus Natuur op je park

nieuws

Young Innovator schetst scenario voor het Park van de Toekomst

07-09-2022

Jonge, talentvolle architecten, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten koppelen aan grote ruimtelijke opgaven als klimaatadaptatie, energietransitie, duurzame verstedelijking & mobiliteit en transitie van de landbouw? Het College van Rijksadviseurs selecteerde kort voor de zomer zes nieuwe partijen voor het Young Innovator-programma.
Lees meer

nieuws: Young Innovator schetst scenario voor het Park van de Toekomst

nieuws

Handreiking brandveiligheid vakantieparken ontwikkeld

14-07-2022

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) en programma Vitale Vakantieparken (VVP) hebben een ‘Handreiking brandveiligheid vakantieparken’ laten ontwikkelen door het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV).
Lees meer

nieuws: Handreiking brandveiligheid vakantieparken ontwikkeld

nieuws

Gebiedsgerichte benadering voor recreatieclusters

11-07-2022

Voor het project 'opstellen uitvoeringsstrategieën voor drie recreatieclusters' gingen we op inspiratietour langs een aantal vakantieparken op de Veluwe.
Lees meer

nieuws: Gebiedsgerichte benadering voor recreatieclusters

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.