Skip to content

Young Innovator schetst scenario voor het Park van de Toekomst

07-09-2022 | Nieuws

Jonge, talentvolle architecten, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten koppelen aan grote ruimtelijke opgaven als klimaatadaptatie, energietransitie, duurzame verstedelijking & mobiliteit en transitie van de landbouw? Het College van Rijksadviseurs selecteerde kort voor de zomer zes nieuwe partijen voor het Young Innovator-programma. Voor Vitale Vakantieparken gaat Voids Urbanism een scenario uitwerken voor het Park van de Toekomst. Dat belooft nieuwe en inspirerende perspectieven. De Young Innovators gaan allen aan de slag met een ontwerpend onderzoek waarin ruimtelijke en maatschappelijke thema's elkaar versterken.

Voids Urbanism onderzoekt hoe over een vakantiepark van de toekomst kan worden nagedacht tegen het licht van de recente ontwikkelingen van vakantieparken in Gelderland. In sommige parken speelt nu onder andere ondermijning, brandveiligheid en permanente bewoning. Hoe kan het Park van de Toekomst hierin een oplossing bieden en tegelijkertijd uitkomst bieden op duurzaamheidsthema’s en -kansen als energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulariteit? Naast de vele vakantieparken bevinden zich op de Veluwe andere terreinen die in de komende jaren getransformeerd gaan worden, zoals defensieterreinen en landgoederen. Wat is hun toekomstige rol?

Klik hier voor het volledige bericht en de 5 andere organisaties waarvoor een Young Innovator aan de slag gaat.

foto decoratief

nieuws

Handreiking brandveiligheid vakantieparken ontwikkeld

14-07-2022

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) en programma Vitale Vakantieparken (VVP) hebben een ‘Handreiking brandveiligheid vakantieparken’ laten ontwikkelen door het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV).
Lees meer

nieuws: Handreiking brandveiligheid vakantieparken ontwikkeld

nieuws

Gebiedsgerichte benadering voor recreatieclusters

11-07-2022

Voor het project 'opstellen uitvoeringsstrategieën voor drie recreatieclusters' gingen we op inspiratietour langs een aantal vakantieparken op de Veluwe.
Lees meer

nieuws: Gebiedsgerichte benadering voor recreatieclusters

nieuws

Cursus Natuur op je park opnieuw een succes

07-07-2022

Zo’n 15 enthousiaste en gemotiveerde recreatieondernemers namen deel aan de tweede ronde van de cursus Natuur op je park. Het programma Vitale Vakantieparken organiseert deze cursus voor recreatieondernemers die willen leren hoe ze de natuurwaarden op en rond hun park kunnen verhogen.
Lees meer

nieuws: Cursus Natuur op je park opnieuw een succes

nieuws

Samenwerking bekrachtigd op landelijk congres VVP

06-07-2022

‘We zijn goed op weg, maar nog lang niet klaar.’ Henk Lambooij, al sinds 2013 voorzitter van de stuurgroep Vitale Vakantieparken Veluwe, zette tijdens het landelijk congres Vitale Vakantieparken met overtuiging zijn handtekening onder de overeenkomst met VVP Drenthe en Overijssel.
Lees meer

nieuws: Samenwerking bekrachtigd op landelijk congres VVP

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.