Skip to content

Programma Week van de toekomst bekend

17-03-2022

Het gaat niet goed met de Veluwe. De natuur staat onder grote druk door verdroging, versnippering en intensief gebruik. Willen we dit unieke natuurgebied behouden voor de generaties na ons, dan moeten we hard aan het werk. Dat geldt ook voor de vakantieparken.

Ondernemers en eigenaren
Ondernemers en eigenaren staan voor vragen als: Welke maatregelen moet ik nemen om straks 'van het gas af' te kunnen? Hoe ik je ervoor dat er voldoende vermogen is voor de extra laadpalen waar de gasten om vragen? Hoe draag ik bij aan het versterken en behouden van de natuur op de Veluwe? Welke investeringen vraagt dat en wat zijn de terugverdienmogelijkheden? Zo maar een paar vragen die spelen bij de noodzakelijke verduurzaming van de vakantieparken op de Veluwe.

Antwoorden en inzichten
Op deze vragen willen we samen een antwoord vinden. Dat doen we onder andere tijdens de Week van de Toekomst. In deze week leren we van elkaar en van experts. Tijdens verschillende sessies doen we nieuwe inzichten op en gaan daarmee concreet aan de slag. Samen voor een duurzame Veluwe.

Elke dag een thema
Iedere dag staat een thema centraal. Je kunt je voor meerdere sessies inschrijven Alle sessies worden begeleid door experts. Je kiest zelf de thema's uit die voor jou relevant zijn. We horen graag hoe jij naar deze thema’s kijkt. Welke lessen kunnen we van jou leren of tegen welke uitdagingen loop jij aan.

Het programma voor de Week van de Toekomst is bekend! Tijdens dit evenement duiken we met ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de thema's circulariteit, biodiversiteit, energietransitie en klimaatadaptatie.

Maandag 21 t/m donderdag 24 maart 2022

Schrijf je nu in op weekvandetoekomst.nl.

De week van de Toekomst wordt georganiseerd door Park van de Toekomst, een initiatief van het programma Vitale Vakantieparken. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Regiodeal Veluwe.

foto decoratief

nieuws

Tweede ronde cursus Natuur op je park gestart

17-02-2022

Na een succesvolle eerste ronde in 2021 is in januari de tweede ronde van de cursus Natuur op je park van start gegaan. Het programma Vitale Vakantieparken organiseert deze cursus voor recreatieondernemers die willen leren hoe ze de natuurwaarden op en rond hun park kunnen verhogen.
Lees meer

nieuws: Tweede ronde cursus Natuur op je park gestart

nieuws

Eerste resultaten pilot “Energietransitie Vakantieparken” gepresenteerd

17-02-2022

“Dit onderzoek is interessant voor vakantieparken op de hele Veluwe” EPE – In september 2021 is de pilot “Energietransitie Vakantieparken” gestart met als doel vakantieparken te helpen met de voorbereiding op de energietransitie.
Lees meer

nieuws:  Eerste resultaten pilot “Energietransitie Vakantieparken” gepresenteerd

nieuws

Bedrijfsoverdracht, goed over na gedacht?

17-02-2022

Op 19 januari organiseerde Vitale Vakantieparken, samen met Hiswa Recron en Alfa Accountants & Adviseurs, de online inspiratiesessie ‘Een toekomstbestendig (familie)bedrijf, hoe regel je dat?’ Bij de overdracht van een bedrijf komt veel kijken.
Lees meer

nieuws: Bedrijfsoverdracht, goed over na gedacht?

nieuws

‘Eigenaren verenigd, hoe regel je dat?’

17-02-2022

Als er op recreatieparken sprake is van verschillende eigenaren dan hebben zij zich vaak verenigd. Samen zorgen zij dan voor het beheer en onderhoud van de (gemeenschappelijke) voorzieningen op het park.
Lees meer

nieuws: ‘Eigenaren verenigd, hoe regel je dat?’

Door Vitale Vakantieparken weet ik dat ik er niet alleen voorsta. Het is trouwens tweerichtingsverkeer: ik wil graag mijn ervaring delen en een voorbeeld zijn

Ondernemer

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.