Skip to content

Leergang Vakantieparken en Omgevingswet

11-07-2023

De Omgevingswet wordt op 1 januari 2024 ingevoerd. Dat brengt veranderingen met zich mee. Niet alles verandert, maar het is wel goed om als ambtelijke professional bewust te zijn van de verschillen. Wat betekent het wisselen van wetgevingsregimes voor de (transformatie)opgaven rond vakantieparken waarvoor gemeenten staan? Tijdens de leergang ‘Vakantieparken en Omgevingswet’ leer je hier meer over. De bijeenkomsten zijn op 12 september, 3 oktober, 30 oktober en 14 november.

Tijdens vier bijeenkomsten van vier uur, besteden we aandacht aan kennis van de Omgevingswet en de toepassing daarvan bij de aanpak van recreatieparken. We staan o.a. stil bij het instrument omgevingsprogramma, het omgaan met initiatiefnemers, transformatie van vakantieparken en bij financiële aspecten. Het is geen generieke cursus over de Omgevingswet, maar juist toegespitst op vakantieparken. Iedere sessie bestaat uit twee delen:

  • Inhoudelijke bijdragen van trainers die als experts in de praktijk al betrokken zijn bij de Omgevingswet en/of de aanpak van vakantieparken.
  • Praktijkgerichte oefeningen op basis van vanuit de praktijk aangereikte casuïstiek. Deze oefeningen doe je samen met andere deelnemers tijdens de fysieke bijeenkomsten van de leergang.

Deze leergang is geïnitieerd door Vitale Vakantieparken Drenthe en Vitale Vakantieparken Veluwe en wordt uitgevoerd door Platform31. De leergang is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Landelijke Actieagenda Vakantieparken, die mede is gefinancierd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Door deze bijdrage kunnen de deelnamekosten voor deelnemers beperkt blijven.

Toelating is op volgorde van binnenkomst van aanmeldingen. Meld je dus snel aan!

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

foto decoratief

nieuws

Kwetsbare groepen op vakantieparken

22-06-2023

Donderdag 15 juni organiseerde het programma Vitale Vakantieparken de conferentie ‘Kwetsbare groepen Veluwse vakantieparken’. Het doel was met relevante partners verkennen hoe we op de Veluwe tot een effectieve (keten)aanpak kunnen komen.
Lees meer

nieuws: Kwetsbare groepen op vakantieparken

nieuws

“Van één park-één plan naar een gebiedsgerichte aanpak” 

20-06-2023

Vanaf deze maand heeft het programma Vitale Vakantieparken er een collega bij: Saskia Croes. Zij gaat als gebiedsregisseur gemeenten, vakantieparken en anderen ondersteunen om tot een gebiedsgerichte aanpak te komen.
Lees meer

nieuws: “Van één park-één plan naar een gebiedsgerichte aanpak” 

nieuws

De puzzel is gelegd; wie gaat met wie aan de slag?

24-05-2023

Vier ontwerpbureaus gaan voor en met 11 vakantieparken een natuurinclusief ontwerp opstellen. Tijdens de bijeenkomst in de Theaterloods in Radio Kootwijk op 18 april waren er korte presentaties en ontmoetingen.
Lees meer

nieuws: De puzzel is gelegd; wie gaat met wie aan de slag?

nieuws

Groene revolutie op de IJsvogel

17-05-2023

Vakantiepark de IJsvogel in Voorthuizen is gestart met het maken van een ontwerp waarin biodiversiteit, gastbeleving en klimaat een plek krijgen. De komende maanden werken 11 vakantieparken en 4 ontwerpbureaus samen aan een dergelijk ontwerp.
Lees meer

nieuws: Groene revolutie op de IJsvogel

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.