Skip to content
Introfoto

Veiligheid

Alle domeinen

Aanpakken van veiligheidsvraagstukken en andere vraagstukken op het gebied van openbare orde en ondermijning en het voorkomen van nieuwe probleemsituaties.

Voorbeelden van projecten die onder Veiligheid vallen zijn:

Brandveiligheid vakantieparken

Door klimaatverandering wordt Nederland steeds warmer en droger. Dat betekent meer risico op grote of zelfs onbeheersbare (natuur)branden. Ook voor de vakantieparken op de Veluwe is het van groot belang om hierop voorbereid zijn. Het programma Vitale Vakantieparken heeft het een en ander rond het thema brandveiligheid uitgezocht en bij elkaar gebracht in de Special Brandveiligheid.

Veiligheid Duurzaamheid

Lees meer

Brandveiligheid vakantieparken

Het Ariadne project

Vanuit de ervaring met controle en handhaving op de Veluwse vakantieparken is het Ariadne project ontstaan. Hierin worden gemeenten ondersteund bij het voorkomen en bestrijden van ondermijnende criminaliteit op en rondom vakantieparken.

Een klein deel van de vakantieparken is niet vitaal. Zij verliezen hun recreatieve aantrekkingskracht wanneer er onvoldoende toezicht en handhaving plaatsvindt en de veiligheid vermindert. Deze parken kunnen kwetsbaar zijn voor criminaliteit en ondermijning. Er is proactief beleid nodig om problemen te voorkomen en niet alleen ‘achteraf’ handhavend op te treden. Het Ariadne project pakt criminaliteit en ondermijning aan op en rondom vakantieparken.

Veiligheid

Lees meer

Het Ariadne project

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.