Skip to content

Van één-park-één-plan naar gebiedsontwikkeling

08-03-2023

Naast de bekende aanpak van VVP 'één park, één plan' wordt ook gewerkt aan een gebiedsgerichte aanpak. Voor drie gebieden (in gemeenten Apeldoorn, Ermelo en Putten) is dit uitgewerkt in een zogenaamde uitvoeringsstrategie. Hierin wordt de revitaliseringsopgaven van vakantieparken naast andere opgaven rond natuur, wonen en bijvoorbeeld zorg gelegd om zo tot een integrale gebiedsoplossing te komen. De uitvoeringsstrategieën zijn uitgewerkt in concrete acties.

Het is de bedoeling dat de drie gemeenten afzonderlijk de uitvoering oppakken, maar dat dit wel in onderlinge samenwerking wordt gedaan. Binnenkort wordt er een gebiedsregisseur geworven die dit gehele proces moet gaan ondersteunen.

Voor gemeenten, die ook graag aan de slag gaan met een gebiedsgerichte aanpak voor vakantieparken, is er een handboek gemaakt waarin de verschillende stappen zijn uitgewerkt. Het handboek vind je hier.

Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Regiodeal Veluwe. En mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Rijk en de provincie Gelderland.

foto decoratief

nieuws

Gezocht: gebiedsregisseur recreatieclusters Veluwe

06-03-2023

Wij zoeken een gebiedsregisseur voor drie recreatieclusters op de Veluwe. Als gebiedsregisseur werk je samen met de gemeente en partijen uit het gebied aan aantrekkelijke toeristische gebieden, uiteraard mét vakantieparken.
Lees meer

nieuws: Gezocht: gebiedsregisseur recreatieclusters Veluwe

nieuws

Zaaien en maaien: terugblik derde bijeenkomst Natuur op je Park

24-02-2023

Donderdag 23 februari was de derde bijeenkomst van de derde ronde van de cursus ‘Natuur op je Park’. De afgelopen weken vonden er al twee bijeenkomsten plaats.
Lees meer

nieuws: Zaaien en maaien: terugblik derde bijeenkomst Natuur op je Park

nieuws

Must read: special Brandveiligheid vakantieparken

22-02-2023

Door klimaatverandering wordt Nederland steeds warmer en droger. Dat betekent meer risico op grote of zelfs onbeheersbare (natuur)branden. Ook voor de vakantieparken op de Veluwe is het van groot belang om hierop voorbereid zijn.
Lees meer

nieuws: Must read: special Brandveiligheid vakantieparken

nieuws

Training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!’

15-02-2023

De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Eenmaal op jouw park aangekomen heeft jouw gast bepaalde verwachtingen. Maar niet iedere gast is hetzelfde.
Lees meer

nieuws: Training ‘Gastgericht werken, dat geeft energie!’

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.