Skip to content
Introfoto

Ga mee op inspiratietoer

11-09-2024 Zeeland

Ga mee op inspiratietoer

We gaan met een kleine groep (max. 20 deelnemers) op pad om inspiratie en kennis op te doen bij een aantal vakantieparken in Zeeland. Hoe gaan zij om met natuur op het park, met waterbesparing en hoe doet de meeste duurzame camping van Nederland het nou eigenlijk?

Samen met onze collega's van Impuls Zeeland organiseren we de inspiratietrip. En het staat geheel in teken van duurzaamheid, onderdeel van ons project Park van de Toekomst.

Het progrogramma

We brengen een bezoek aan drie Zeeuwse bedrijven. Duurzaamheid zit volledig in hun bedrijfs-dna geïntegreerd. 

Ons Buiten 
Deze camping heeft een transitie doorgemaakt van traditionele camping gericht op vermaak naar een bedrijf waar natuur, ruimte en zingeving centraal staan. Gabriel Coppoolse wil met zijn bedrijf gasten en andere ondernemers inspireren. En tegelijkertijd een maatschappelijke bijdrage leveren. 
De camping heeft de afgelopen jaren veel verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd, zoals het circulair bouwen van het wellness gebouw en het bieden van ruimte aan de natuur (door het groen op een innovatieve manier te laten ontwikkelen).

Olmenveld 
We nemen een kijkje bij het project duurzaam waterbeheer in de recreatieve sector. Hierbij wordt het afvalwater en regenwater van Camping Olmenveld opgevangen, gezuiverd en hergebruikt. De overschotten worden gebufferd voor de agrarische sector en voor het besproeien van bijvoorbeeld de gemeentelijke sportvelden."

Weltevreden
Bezoek met ons de meest duurzame camping van Nederland. Camping Weltevreden is de duurzaamste camping van Nederland. Eigenaar Adriaan Wisse heeft een duidelijke visie voor zijn bedrijf: de ecologische voetdruk zo klein mogelijk maken. Via Impuls Zeeland is Adriaan aangesloten bij het Z-GRID project waarin hij energiemanagementsystemen ontwikkeld en test om zelfopgewekte stroom aan te sturen en energie te besparen. Einddoel? Een energieneutraal bedrijf.

In het kader van een uitwisseling komen de Zeeuwse bedrijven op een later moment bij ons op de Veluwe op bezoek.

Ik ga graag mee! 

Er zijn twee opties: je kunt heen-en-weer met de bus vanaf Voorthuizen of op eigen gelegenheid.
Wil je ons een e-mail sturen met daarin één van de volgende opties:

  1. ik ga het liefst met de bus op woensdag heen-en-terug (vertrek om 7.00 uur vanuit Voorthuizen)
  2. ik ga woensdag op eigen gelegenheid heen-en-terug naar Zeeland

Vermeld erbij: je naam, welk vakantiepark en om welke bovenstaande optie het gaat.

Het programma is van 10.00-18.00 uur

➡️ sylvieuenk@vitalevakantieparken.nl

Toon overzicht

Blijf op de hoogte. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Bekijk ons nieuwsbrievenarchief.